Siyasi karar alıcılara ve Türkiye toplumuna göç alanındaki tartışmaları çarpık bilgiden arındırılmış olarak sunabilmek için ulusal ve uluslararası göç gündemini akademik ve yarı-akademik boyutlarıyla tartışarak kamuoyunu bilgilendirici analizler, politika notları ve raporlar kaleme alıyoruz.
Göç ve mültecilik alanında akademik alanda çalışan veya çalışmak isteyen, özellikle lisans, yüksek lisans doktora öğrencisi veya uygulayıcı meslek uzmanları ile güncel sorunları tespit etmek, hukuki ve sosyal gelişimleri takip etmek ve bu sorunlarla ilgili tez, makale ve kitap yazımına teşvikte bulunuyoruz, bilgilendirme ve bilinçlendirme hareketiyle göç ve mültecilik alanının akademik gelişimine öncü olmak istiyoruz.
Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan mültecilere sahip olamadıkları eğitim öğretim haklarına katkı sağlayan, projeler üretiyoruz. Gönüllü öğretmen, eğitmen, akademisyen ve psikologlarla mültecilerin, sosyal, ekonomik ve siyasi olarak uyum politikalarının, hayata geçirilmesine yönelik eğitim öğretim faaliyetleri yürütüyoruz.
Irkı, dini, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi düşüncelerinden dolayı zulme uğrayacağından haklı sebeplerle korktuğu için vatandaşı olduğu ülkenin dışında bulunan yabancılara bu durumlarından kaynaklanan hukuki sorunlarının çözümü için dernek ilkeleri doğrultusunda hukuki yardım ve danışmanlık sağlıyoruz.
Mültecilerin kendi ayakları üzerinde ve insan onuruna yakışır bir hayat sürmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla gıda yardımları, savaş bölgelerinde sınır ötesi şenlikler, kitap tahlilleri, yol ve savaş hikayeleri, bölge konuşmaları atölyeler ve dil eğitimleri gerçekleştiriyoruz.
Mültecilere sahip olduğu haklar, başvuru mekanizmaları ve yöntemleri, acil durumlarda yapılması gerekenler ve ulaşılabilecek kurumlar gibi konularda gerek görsel içerikler gerekse basın toplantılarıyla çevirmen, metin yazarı, grafik tasarımcı, sosyal medya uzmanı, editör, kameraman ve muhabir üyelerle bilgilendirici yayınlar üretiyoruz.