BU RAMAZAN “SOFRAMIZDA KARDEŞLİK VAR”
Bu ramazan dünyanın farklı yerlerinden ülkemize göç etmiş kardeşlerimizin sofralarına bereketi yayıyoruz. Siz de bağışlarınız ile “Gıda Kolisi’’ yardımında bulunup bu bereketin yayılmasına vesile olabilirsiniz.
Bu ramazan dünyanın farklı yerlerinden ülkemize göç etmiş kardeşlerimizin sofralarına bereketi yayıyoruz. Siz de bağışlarınız ile “Gıda Kolisi’’ yardımında bulunup bu bereketin yayılmasına vesile olabilirsiniz.
Biz aşağıda imzası olan sivil toplum kuruluşları, Cuma Türkmen olarak bilinen Özbekistan vatandaşı Jumasapar Dadebaev’in kaçırılması veya kaybettirilmesi olayı hakkında, Türk yetkili ve ilgili makamlarını kamuoyuna açıklama yapmaya çağırıyoruz:
Derneğimizin açtığı dava kapsamında mahkeme Bolu Belediyesinin kararlarını hukuka aykırı bularak yürütmesini durdurdu.
İstanbul'da aralarında derneğimizin de yer aldığı çok sayıda STK ile birlikte, Yunanistan'ın mültecilere yönelik tutumunu protesto etmek amacıyla Yunanistan Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması düzenledik.
Edirne'nin İpsala ilçesinde 12 düzensiz göçmen ölü bulundu. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada, "Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12'si dondu.
Rapor edilen Myanmar askeri baskınlarından kaçan binlerce insan, Tayland'daki mülteci kamplarında çok az güvenlik duygusu buluyor.
Türkiye, milyonlarca göçmen ailesinin çocuklarının eğitim sistemine entegrasyonu için yürüttüğü dev proje PİKTES için dünyanın da takdiri topladı. Proje kapsamında 29 ilde 750 bin mülteci çocuğa okullarda eğitim veriliyor.
Almanya'da işçi sıkıntısının yaşandığı bir süredir dile getiriliyordu. İlk kez resmi bir ağızdan bu sorun gündeme getirildi. Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Nancy Faeser acil göçmen işgücüne ihtiyaç duyduklarını söylerken detayları açıkladı.
Suriye’de etkili olan kar fırtınası nedeniyle 47 mülteci kampı zarar gördü.,
Marmaris açıklarında kurtarılan 25 mülteci, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürüldü.